prima-korp
                   
    firma

РЕГИСТРАЦИА НА ФИРМА


 

primako

0884 921 200
prima7@abv.bg

                   
   

Регистрация на  фирма.

За да регистрирате нова фирма Ви е  необходим пакет документи, които са индивидуални и различни за всяка една фирма.  Едно от най-важните неща при регистрирането на фирма е първо да се определи коя е най-правилната за Вас  форма – регистрация на ЕТ или регистрация на ООД / ЕООД.
Другите фирмени документи – учредителен акт  (устав, статут и др. наименования) и учредителен протокол трябва да бъдат коректно попълнени с верните данни  и проверени.

Какви са законите и изискванията за да създадете нова фирма ?

С това ще Ви запознаем тук.

На първо място -  изискванията са за съдружниците и  управителя, ако ще има такива, да не са осъждани, да не са в производство по несъстоятелност или ликвидация,  да нямат непогасени задължения към трети страни и да няма неудовлетворени кредитори от предишна търговия или бизнес. За това може да се направи проверка - справки в търговския регистър и в съдебната палата по местоживеене. Също така ако е необходимо може да се извади  и удостоверение за липса на изпълнителни дела.

Правилното попълване на всички документи е много важно. При погрешно попълване и подаване ще бъде направен  отказ от страна на юристите които работят в системата на Търговския регистър.  Дори да бъдат приети  при подаването на място, то след проверка от съответните юристи ще ви бъде постановен отказ, а  таксите които сте заплатили за вписване на новата фирма ще бъдат изразходени.

След като отговаряте на изискванията, може да се пристъпи към създаването на нова фирма – била тя ЕТ, ЕООД или ООД. Първо се прави проверка за името на фирмата - безплатно проверяваме името на фирмата. Имаме служители с опит, юристи, които изготвят необходимите според  формата документи.  След това вече  се подават по образец попълнени и заверени документи към Търговския регистър. След 6 работни дни търговеца на създадената нова фирма се известява и той вече може да работи и оперира с нея. НАП  се известява автоматично за създаването на новата фирма, затова вече не е необходимо и подаването на документи към приходната агенция.
След като вече е регистрирана новата фирма, ако е необходимо трябва да се регистрира касов апарат и да се открие банкова сметка .

Ако фирмата извършва дейност – трябва да се регистрира като Администратор на лични данни.

За жалост по-големия дял от желаещите да правят бизнес, започват без предварителна стратегия, финансова и управленска обезпеченост. Голяма част от тях са лица, останали без работа или работещи, които решават, че много лесно ще изкарат повече от една заплата и решили да рискуват да регистрират фирма без особена подготовка. Така всеки ден Агенция по вписванията регистрира стотици фирми. Статистиката обаче сочи, че повече от 75% от тях фалират до петата години след регистрирането си. Решението за стартиране на нов бизнес е изключително деликатно и трябва да се подсигури със сериозно планиране и анализиране. Първата бюрократична процедура, с която неминуемо се сблъсква всеки предприемач е регистрирането на фирма.
Освен подкрепа  при регистрацията на Вашата фирма и услугите, които са включени в цената на счетоводния абонамент, ние передлагаме за по-пълното и комплексно обслужване и редица административни и правни услуги, данъчно-правни услуги и консултации, наблюдение и контрол на паричните потоци, изготвяне на платежни документи, заверка на осигурителни книжки, електронно банкиране,  промени в обстоятелствата, и други услуги подпомагащи бизнеса ви.


 
СЧЕТОВОДНО ОБСЛУЖВАНЕ
РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМИ
СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ
ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ
УСЛУГИ ЗА БИЗНЕСА
ВПИСВАНЕ НА ПРОМЕНИ
ИЗГОТВЯНЕ НА ГФО
НАЧАЛОДаначен-календар

Данъчен календар


firma

Ако фирмата ни няма
дейност

регистрация-зддс

Регистрация по ЗДДС
предимства недостатъци


счтоводна-услуга

Формиране на цена
за счтоводна услуга 
         
 
                   
   

НАШИТЕ ПРЕДИМСТВА

  • Професионално счтоводно обслужване
  • Разумни цени за регистрация на фирма
  • Професионалeн eкип от специалисти
  • Юридически услуги за стартиращ бизнес
  • Реклама в сайта юго Z /безплатна/
  • Изработване на сайт за фирмата ви
predimstva  

полезни връзки

НАП
НОИ
НСИ
Инспекция по труда
Агенция по вписванията 
Държавен вестник
Български правен портал
Българска стопанска камара

                   
                   
                   
      ЗА НАС ЦЕНИ ЗА СЧЕТОВОДСТВО КОНТАКТИ  
      КАРТА НА САЙТА РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМИ НАЧАЛО  
   

 

        НАМЕРЕТЕ НИ И ТУК        
    2019 cosmyos . Всички права запазени. Използването на материали от сайта без писмено разрешение е забранено!